Grej & tips

Som spejder lære man at klare sig med få midler. Det gør dog ikke at man ikke behøver, og elsker fedt grej. Vi har her startet en lille guide til hvad vi syntes er vigtig, nødvendigt og selvfølgeligt nice to have. Køber man det rigtige grej bliver det lidt lettere på de dage hvor det hele driller. Det er ikke altid det samme som at det er det dyreste.

 

Dolk.

Vi anbefaler altid at man køber en Roverkniv. Så er dit naturlige spørgsmål jo sikkert hvorfor lige den? Fordi faconen på er perfekt til spejder. Den egner sig både til at skære, snitte, madlavning og at putte smør på brødet. Hvad med stop før bladet? Vores erfaring viser at det store greb og bølge faconen gør at både store og små hænder, har et godt greb. Selv om det ikke er den billigste dolk, så holder den i årevis langt over 50 så den er en god investering.

Køb evt. i spejdersport her

Spisegrej.

Her anbefaler vi 3 simple ting. Som er detail beskrevet herunder. Grunden til at vi foretrækker disse er at det er holdbart, billigt, stabelbart og nemt at vaske op. Vi ved godt at der findes en masse tiltalende smarte alternativer, men det er basis grej og virker rigtigt godt i fællesskabet på ture. Og når spejderne eller lederne er trætte efter lange dage i naturen er det overskueligt at fordele maden lige mellem alle.

Kop/krus

Her anbefaler vi Wildo Mugg, den fåes i flere farver og kan købes i spejdersport og andre  frilufts butikker.

Tallerken

her er det Wildo Army Bowl vi syntes fungerer bedst. Den fåes også i flere farver og kan købes i spejdersport og andre  frilufts butikker.

Bestik /Ske

Vi bruger faktisk kun en ske og vores dolk, når vi spiser på spejderturene. Vi er glade for Rosti Grydeske 19 cm. og kan købes i en vel ass. isenkræmmer.

Rygsæk

Her er der mere “religion” end man skulle tro. Vi har alle hver vores ide om hvilket mærke vi foretrækker, hvilken type og hvilke funktioner der er vigtige. Som spejder får man en rigtig god rygsæk hvis man køber er Asivik rygsæk i spejdersport. Kvaliten passer til prisen og spejderen har en velfungerende rygsæk i mange år.

Se mere her

Sovepose

Tænk på at spejderen ikke kun sover inde i varmen. Soveposer er noget de fleste har, og man behøver ikke expeditions modellen der kan smelte indlands isen og gå ned til – 50 gr. i de fleste tilfælde vil de fleste sove poser være udmærkede til sommer spejderbrug. Det er dog vigtigt at det er mumie modellen der kan lukkes til for oven, en tæppe sove pose som ikke kan snøres til, er ikke lige den bedste.

Et lille fif er at hvis soveposer er meget længere end spejderen

Ildstål

Tænstikker og lighter er for plastik spejdere. En rigtig spejder bruger selvfølgeligt, ildstål. Man kan købe ildstål i de fleste frilufts butikker.