Spejderuniformen

Spejderuniformen består af flere ting og på uniformen er der påsyet forskellige mærker vi vil her gennemgå uniformen oppefra.

 

Hatten

Hos Hvalpe, Ulve og Ugler bære spejderne en baseball kasket som hos Hvalpene er mørkeblå og hos Ulve er bordeaux og Ugler coboltblå. Troppen, skovmænd og ledere bære den bredskyggede khakifarvede hat. Den holdes på plads af et brunt snørebånd der er bundet foran på skyggen.

Tørklædet

Så kommer tørklædet, der bæres om halsen, rullet sammen med en spids ned ad ryggen. Tørklædet sættes udenpå kraven så det kan beskytte spejderen mod vind og vejr, tørklædet holdes sammen foran af en tørklædering (så kan man ikke bliver kvalt, da tørklæderingen bare vil falde af.). Bøgegruppens Tørklæde er bordeaux med marineblå kant.

Skjorten

Er en mørkeblå skjorte med 2 lommer, Hvalpe og Ulve bruger en busseronne, Ugler, Trop, Kronhjorte og ledere bruger en skjorte. Uniformen skal være nede i bukserne og de udleverede mærker skal være korrekt påsyet.

Bukser

Til uniformen høre ikke nærmere bestemte mørkeblå bukser korte eller lange.

Hvordan Bære du din uniform?

Spejderuniformen er nu et broderskabsbånd mellem alverdens spejdere, fordi den er ens for alle. Den korrekt bårne uniform og den enkelte spejders fikse udseende har stor betydning for spejderbevægelsen. Det viser, at han er stolt af sig selv og sin trop.
En sjusket klædt spejder, hvis uniform ikke er reglementeret, nedsætter derimod hele bevægelsen i folks øjne.

 

 ”Baden-Powell”